Despre Noi

Nordis Travel reprezinta experienta, increderea si entuziasmul unei noi calatorii! Filozofia noastra este bazata pe calitatea serviciilor, transparenta si corectitudine, pentru a crea parteneriate solide, pentru a livra incredere si fidelitate. Suntem autentici si ne vom spune povestea si in mediul online prin intermediul jurnalelor de calatorie si a tuturor destinatiilor pe care urmeaza sa le vizitati!.

Suntem Aici pentru dvs.

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

+40728047999

Luni - Vineri 8.00 - 18.00

Top
Circuit Arabia Saudita - Circuite Nordis Travel
fade
3718
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-3718,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,voyage-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-area-uncovered-from-content,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

ARABIA SAUDITĂ – Designed by Imperator (Cezar Dumitru)

Circuite Nordis Travel / ARABIA SAUDITĂ – Designed by Imperator (Cezar Dumitru)

ARABIA SAUDITĂ – Designed by Imperator (Cezar Dumitru)

5990€

de persoana

De ce să mergi ACUM în Arabia Saudită? Pentru că are încă inocența aceea de dinainte de a deveni o destinație turistică de masă. Are niște obiective turistice extraordinare, care nu sunt invadate de mase întregi de turiști din toată lumea. Este încă la început, iar asta are un farmec aparte – localnicii îți vor zâmbi dezinteresat, obiectivele turistice sunt aerisite, iar găsirea unui magnet de cumpărat este încă un challenge. Este un moment pe care nu trebuie să-l ratezi. Și de aceea este bine să mergi ACUM în Arabia Saudită.

Există anumite destinații în care trebuie să mergi acum. În general sunt niște locuri care fie s-au deschis recent pentru marea masă de turiști, fie se află la începutul unui proces rapid de dezvoltare și comercializare. In ultimii 30 de ani, destinații precum cele din Europa Occidentală au rămas practic neschimbate. Da, sunt mai aglomerate, da, a apărut internetul, au mai apărut niște atracții noi, dar nu fundamentale. În principiu, Parisul de azi seamănă extrem de mult cu Parisul de acum 30 de ani. La fel și Amsterdam, Bruxelles sau Brugge. În schimb, Asia de Est, Golful Persic, Europa de Est s-au schimbat radical. Cine revine azi la București, Bangkok sau Dubai după 30 de ani nu o să creadă că e același oraș pe care l-a văzut cu trei decenii în urmă.

Timp de decenii, Arabia Saudită era o pată albă pe harta turismului mondial. Practic, era imposibil să mergi să vizitezi. Țara era complet închisă, iar vizele de turism nu existau. Puteai merge în interes de afaceri, muncă, școală sau prin cea mai apropiată formă de turism, care era pelerinajul la locurile sfinte ale Islamului, dar acestea erau rezervate călătorilor musulmani. În mod surprinzător, Arabia Saudită a fost deschisă turismului în 2019, dar COVID-ul a închis-o la loc, țara redeschizându-se în 2022. Iar turismul este considerat drept unul dintre motoarele principale de dezvoltare a țării care încearcă să-și diversifice economia dominată de țiței, autoritățile locale punând deoparte aproape un trilion de dolari pentru dezvoltarea turismului.

9 Zile
6+ Age
 • Ce este inclus
  Cazari si mese conform program
  Asigurare medicala
  Ghid Local
  Insotitor de grup
  Vizitele incluse in program
  Transfer intre orașe cu autocarul
  Bilete de avion
  Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Nu este inclus
  Taxa de Visa
  Intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse
  Bauturi racoritoare si alcoolice la mesele incluse in program
  Excursiile optionale
  Bacsisuri pentru prestatorii locali
1

Ziua 1 | 27.11 - București – Riyadh

Vom decola după orele prânzului de pe aeroportul București-Otopeni cu compania Turkish Airlines spre Riyadh, moderna capitală a Arabiei Saudite. Schimbăm cursa la Istanbul și vom ateriza în cursul nopții. Transfer spre unul dintre hotelurile de 5 stele din oraș. Cazare: Hotel Rosh Raytaan by Rotana 5* sau similar.
2

Ziua 2 | 28.11 - Riyadh și Edge of the World.

După o noapte cu o binemeritată odihnă după lungul zbor de la București, vom fi gata de explorare. Și vom începe prin a descoperi istoria și tradițiile Arabiei Saudite. Vom descoperi punctul de unde a apărut Arabia Saudită – districtul istoric Diriyah. Numele de Arabia Saudită vine de la numele dinastiei Saud – Saud a fost un emir de secol XVIII care a controlat doar zona adiacentă a satului Diriyah. De aici, mai ales urmașii lui au reușit să extindă fruntariile posesiunilor spre toate punctele cardinale, în așa fel încât astăzi Diriyah este undeva în centrul țării. Vechile clădiri construite în stilul tradițional al Peninsulei Arabe sunt perfect restaurate și practic vom simți că vom păși în timp printre clădiri de chirpici. Pentru a aprofunda interesantă și complexă istorie a acestei țări, vom vizită și Muzeul Național, care va pune bazele cunoștințelor necesare pentru întregul circuit. Finalul zilei va fi cu adevărat fabulos – vom avea parte de o mică aventură, străbătând un drum de pământ spre Edge of the World – o serie de stânci spectaculoase de unde poți admira o vale nemărginită care se află la 300 de metri sub picioarele noastre. Este cunoscută că unul dintre locurile cele mai spectaculoase pentru a admira un apus de soare în Peninsula Arabă. Cazare: Hotel Rosh Raytaan by Rotana 5* sau similar.
3

Ziua 3 | 29.11 - Riyadh

Dacă ar fi să dăm un nume acestei zile ar fi “Riyadh-ul istoric și al viitorului” sau “Riyadh-ul vechi și nou”. Vom descoperi alte câteva urme istorice ale regiunii. Vom începe dimineață cu Ushaiger Heritage Village, un sat istoric aflat în regiunea Najd, la 200 km de Riyadh (să nu vă fie frică, sunt autostrăzi, se ajunge destul de repede). Este o zonă cunoscută pentru oazele sale, adevărate izvoare de viață unde pelerinii spre Mecca făceau popas înainte de a înfrunta deșertul inospitalier. Și în ziua de azi, Ushaiger este într-o oază, combinând o neașteptată vegetație luxuriantă cu clădiri din chirpici în stil arab. Ne vom întoarce apoi la Riyadh, unde vom vizita  fortul al-Masmak, aflat în plin centrul orașului – acesta este punctul de unde capitala modernă de azi a început să se dezvolte, iar spre a doua parte a zilei vom descoperi și Riyadh-ul supermodern. Ne vom urca în vârful clădirii-simbol al capitalei saudite, Kingdom Center, și vom lua liftul de mare viteză până la Sky Bridge Observation Deck, de unde ne vom bucura de panorama întregului Riyadh. Un al doilea apus de soare de neuitat. Cazare: Hotel Rosh Raytaan by Rotana 5* sau similar.
4

Ziua 4 | 30.11 - Riyadh – Al Ula

După o dimineață liberă, ne vom deplasa la aeroport pentru a zbura spre Al Ula. Al Ula este indiscutabil perla turismului saudit, un oraș-oază aflat pe ruta marilor caravane ale tămâii care au străbătut peninsula de la sud la nord, din Yemen spre Siria și Levant, unde se află o mulțime de situri istorice, unele de clasă mondială. După transferul la hotel, ne vom duce la Elephant Rock (o imensă stâncă modelată de vânturile deșertului să aibă formă unui elefant. Este o locație extrem de elegantă, perfectă pentru relaxare, unde poți pufăi o shisha sau comanda băuturi nealcoolice, fermecat de atmosfera specială a locației, în timp ce noaptea se lasă și mii de luminițe transformă regiunea într-un loc magic. Cazare: Habitas – Canyon Villa 5* sau similar.
5

Ziua 5 | 01.12 - Al Ula

Al Ula a fost un centru comercial urban de milenii, fiind orașul cu cea mai îndelungată istorie în Peninsula Arabă. Și această este ziua în care vom descoperi o parte din această istorie care a rămas încastrată în numeroase monumente. Vom începe cu o minune modernă – sala de spectacole Maraya Concert Hall, o clădire futuristă cu zidurile complet din sticlă, reflectând peisajul deșertic în mijlocul căruia este plasată. Este o sală spectaculoasă având 500 de locuri, dar ceea ce este cu adevărat spectaculos este felul în care reflectă deșertul aparent mort, fiind cea mai mare clădire din lume tapetată cu oglinzi. După acest obiectiv modernist, vom lua gospodărește urmele istoriei din Al Ula. Tradiția creării de morminte încastrate în stânci i-a premers pe nabateeni, astfel de civilizații fiind cea dadanită și cea lihanită. Vom observa de la distanță aceste nișe excavate în stâncă precum niște ferestre spre viața de după moarte, inclusiv faimosul mormânt cu lei. Un pic mai încolo, vom descoperi cea mai veche bibliotecă în aer liber din lume – pe pietrele aflate la umbra unei stânci monumentale se află numeroase texte scrise acum mai bine de două milenii în diverse limbi și folosind diverse alfabete. Rugăciuni, incantații și dorințe sunt aici inscripționate cu visele unor oameni care au locuit sau trecut prin Al Ula. Vom vizita apoi vechiul oraș din chirpici, orașul vechi Al Ula care a fost abandonat în anii '80, când localnicii s-au mutat în blocuri din Al Ula nouă. Orașul a fost degradat, dar în aceste zile trăiește o efervescentă renaștere – există deja o stradă principală cu magazine și restaurante, iar un hotel tradițional este în curs de construcție (probabil, va fi gata până în decembrie). Panorama de pe stânca întărită unde s-au refugiat locuitorii timp de secole vă va rămâne în memorie pentru o perioadă destul de lungă. Merită efortul nu tocmai mare să vă urcați în vârful stâncii. Seara, vom asista la un spectacol “Hegra by night”, dacă vom fi norocoși și se va ține – confirmarea spectacolului se face cu doar o lună înainte de data la care are loc. Cazare: Habitas – Canyon Villa 5* sau similar.
6

Ziua 6 | 02.12 - Al Ula / Hegra

Toată lumea a auzit de Petra, incredibilă capitală a nabateenilor din deșertul de azi al Iordaniei, una dintre cele 7 minuni noi ale lumii. Dar ceea ce știu destul de puțini este că Petra nu a fost singurul oraș fantastic al acestui regat misterios. La maxima extinderii lui, Regatul Nabateean a deținut teritorii din actualele Iordania, Palestina, Israel, Egipt (Sinai) și Arabia Saudită. Iar aici, lângă Al Ula, se află al doilea oraș că mărime al Regatului Nabateean – Hegra. Evident, clădirile sunt mai puțin spectaculoase decât în Petra – acolo locuiau regii și aici niște negustori putred de bogați care controlau drumul tămâii, dar, spre deosebire de Petra, mormintele excavate în stâncă arată de parcă ar fi noi – dacă la Petra mormintele au fost folosite drept locuințe de beduini timp de mai bine de un mileniu, aici, la Hegra, nu a intrat picior de om timp de 1500 de ani. Motivul este un blestem care provine încă din perioada Profetului Mohamed. De aceea, până acum vreo 10 ani, nimeni nu a călcat de teama blestemului. De fapt, pentru a putea deschide Hegra ca destinație turistică, autoritățile locale au executat un rebranding “hard” – au renunțat la numele blestemat de Mada’In Saleh, redându-i numele antic – Hegra. În cursul dimineții, vom descoperi această minune necunoscută a lumii antice – ne vom opri în fața numeroaselor morminte, impecabil păstrate, de zici că au fost construite ieri, și vom fi fermecați de detaliile și de minuțiozitatea constructorilor. După ce vom vizita acest obiectiv de clasă mondială, ne vom plimba prin oază – vom lua la pas una din Heritage Trails – Alshaqary Trail. Ne vom plimba prin livezi de lămâi și palmieri, printre ziduri de clădiri de chirpici, de-a lungul unor pâraie care dau viață acestei oaze-paradis, numită Al Ula. Este un loc unde aproape la fiecare colț îți vei dori să faci o fotografie. Și pentru că apusurile de soare sunt atât de spectaculoase în Arabia Saudită, nu vom rata unul nici aici. Vom urca pe o stâncă dominantă a întregii văi a Al Ulei, la Harrat Uwayrid. Într-o atmosferă demnă de un Buddha Bar de mare clasă, înconjurat de cele mai spectaculoase stânci ale deșertului, vom avea parte de încă un apus de neuitat. Cazare: Habitas – Canyon Villa 5* sau similar.
7

Ziua 7 | 03.12 - Al Ula – Medina – Jeddah

Astăzi vom părăsi cu regret oaza-paradis și ne vom continua drumul spre sud, spre unul dintre cele două locuri sacre ale Islamului – Medina. Până de curând, accesul nemusulmanilor în Medina era interzis, dar această interdicție a fost recent ridicată în cea mai mare parte – doar în Moscheea Profetului nu se poate intra. Dar se poate ajunge până la intrare. Vom putea descoperi câteva locuri sacre ale Islamului unde armata musulmană a lui Mohamed s-a confruntat cu păgânii din Mecca (nimeni nu este profet în țara sa, asta s-a întâmplat și în cazul lui Mohamed – primul oraș care s-a convertit în masă nu a fost orașul natal, Mecca, ci Medina) – vom descoperi locul bătăliei de la Jabal Uhud, vom admira Moscheea Qiblatain și vom merge să vedem gara Medina, construită în perioada otomană de dinaintea Primului Război Mondial, când turcii au dorit să construiască o cale ferată de la Istanbul la Mecca cu ajutor german. Dacă nu se poate intra în Moscheea Profetului, în schimb vom admira de la înălțime incredibila sa proporție  – vom lua masa într-un restaurant aflat într-unul dintre blocurile adiacente, de unde poți descoperi imensitatea moscheii unde se află mormintele Profetului Mohamed, respectiv al fiicei sale Fatima și al socrului, precum și al urmașului Profetului, califul Abu Bakr. Vom continua drumul spre Jeddah la bordul mândriei infrastructurii saudite – trenul de mare viteză Medina – Jeddah – Mecca, “zburând” pe șine cu o viteză de până la 300 km/oră. Cei 410 km între cele două orașe sunt străbătuți în mai puțin de două ore ! De la gară, transfer spre hotel. ATENȚIE: Doar de puțină vreme a fost permis turiștilor nemusulmani accesul în orașul sfânt Medina – în continuare imensa majoritate a vizitatorilor sunt pelerini veniți să se roage la locurile sfinte. Aici, spre deosebire de alte locuri din Arabia Saudită, se recomandă purtarea de către femei a năframelor, pantalonilor sau rochiilor lungi și cămășilor cu mânecă lungă, iar pentru bărbați, pantaloni lungi și cămăși cu mânecă lungă, pentru a nu insulta credința localnicilor și a majorității vizitatorilor. Cazare: Hotel Shirvan Jeddah 5* sau similar.
8

Ziua 8 | 04.12 - Jeddah

Timp de secole, Jeddah a fost portul orașului sfânt Mecca (aflat lângă Jeddah, dar în interiorul peninsulei) și în consecință a fost cel mai cosmopolit. Pelerini din întreaga lume musulmană din Maroc și Africa de Vest până în insulele indoneziene debarcau aici, așa că Jeddahul a sintetizat cele mai interesante idei și curente, fiind cunoscut drept cel mai liberal și deschis oraș al Arabiei Saudite. Este considerat capitală comercială și economică, numeroase firme străine avându-și sediul aici și nu în capitala Riyadh. Aici vom descoperi un alt tip de arhitectură tradițională decât cea pe care am întâlnit-o în centrul țării, în zona Riyadh, cu case “tapetate” cu obloane de lemn frumos pictate. Vom vizita un muzeu unde exteriorul redă această arhitectură la nivelul maxim de frumusețe – Tayebat Museum. În interior vom descoperi o colecție eclectică de tot soiul de obiecte casnice din ultimele secole, dar frumusețea exteriorului merită orice efort pentru a merge să fie văzut. Vom trece apoi de-a lungul șoselei litorale numite Corniche – deși avem parte de kilometri întregi de plajă cu nisip fin, moda bălăcitului în apă nu a ajuns încă în Arabia Saudită, dar vom observa așa-numita “Moschee plutitoare”. Va urma însă festinul – vom intra în Jeddah-ul vechi, cartierul Al-Balad. Ca și orașul vechi de chirpici din Al Ula, orașul vechi Jeddah a fost abandonat acum circa 30 – 40 de ani, dar în aceste zile trăiește o frenetică renovare – vei putea descoperi clădiri “ca noi”, dar și ruine, muzee, cafenele și chiar și un minibazar. Cazare: Hotel Shirvan Jeddah 5* sau similar.
9

Ziua 9 | 05.12 - Jeddah și plecarea spre casă

După micul dejun și eliberarea camerelor, ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul spre casă. Decolarea este prevăzută pentru ora 14:15, iar ora estimată a sosirii în București este 20:00.

 • • Preț/ persoană (în cameră dublă): 5.990 EURO
 • • Supliment cameră single: 420 EURO Prețul este valabil pentru un număr minim de 15 persoane.
Servicii incluse: Transport:
 • • bilet avion București – Riyadh și Jeddah – București cu compania Turkish Airlines (schimbarea zborurilor la Istanbul)
 • • bilet de avion Riyadh – Al Ula cu companie locală
 • • autocar cu aer condiționat pentru transferuri și tururi
 • • bilet de tren pe ruta Medina - Jeddah
Cazări și mese • 8 nopți cazare cu mic dejun, după cum urmează:
 • • 3 nopți în Riyadh la hotel Rosh Rayhaan by Rotana
 • • 3 nopți în Al Ula la hotel Habitas – Canyon Villa
 • • 2 nopți în Jeddah la hotel Shirvan
 • • prânz într-un restaurant local în ziua 7
Tururi, vizite și activități
 • • tur în districtul istoric Diriyah și vizită la Muzeul Național din Riyadh
 • • excursie cu vehicule 4x4 la The Edge of the World
 • • vizită la Ushaiger Heritage Village și fortul Al Masmak
 • • urcare cu liftul Observation Deck din cadrul Kingdom Centre
 • • admirarea apusului de soare la Elephant Rock
 • • vizită la Maraya Concert Hall și la situl arheologic Dadan
 • • „Hegra by night” – sub rezerva desfășurării spectacolului
 • • Vizită de 2 ore în Hegraal doilea oraș că mărime al Regatului Nabateean
 • • plimbare prin oază  pe Alshaqary Trail și urcare la Harrat Uwayrid
 • • vizită în Medina, unul dintre cele două locuri sacre ale Islamului
 • • tur al orașului Keddah și vizita muzeului Tayebat
 • • vizită în cartierul vechi Al-Balad
Alte servicii
 • • Taxa de viză și procesare acte
 • • Ghid local vorbitor de limba engleză pe tot parcursul turului
 • • însoțitor român de grup;
 • • asigurare medicală și asigurare storno.
Nu sunt incluse:
 • băuturile răcoritoare la mesele incluse în program;
 • • alte mese și vizite decât cele menționate ca fiind incluse;
 • • bacșișuri pentru șoferi și ghizi locali.

TERMENE DE PLATA

 • • 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
 • • 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • • 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii
 • Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
  CONDITII DE ANULARE SI PENALIZARI:
 • • 20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 90–60 zile inainte de data plecarii;
 • • 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 59–30 zile inainte de data plecarii;
 • • 80 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 29–15 zile inainte de data plecarii;
 • • 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in interval mai mic de 15 zile inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
OBSERVAȚII Condițiile de călătorie:
 • • În prezent, cetățenii români care doresc să călătorească în Arabia Saudită trebuie să obțină viza de intrare pentru orice durată și scop al călătoriei. Viza se obține online sau la sosire pe aeroportul din Riyadh.
 • • Prețul programului este valabil pentru un număr minim de 14 persoane. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula acest program dacă nu se vor înscrie minimum 10 participanți până cu 3 luni înainte de plecare.
 • • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile din Arabia Saudită, ca atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • • Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.
 • • Ghidul local sau însoțitorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

You don't have permission to register